torstai 17. toukokuuta 2012

Yritin olla huippuleipuri.Epäonnistuin surkiasti.

Kaikki lähti siitä ku aloin miettiin että minkälainen ristiäiskakku olis kiva.
Mietin että tilaanko kakun vaiko teenkö itte.
Tykkään tehä kakkuja (JOISSA ON KERMA KUORRUTUS) ja selailtuani leipomoiden sivuja päätin koittaa ite tehä marsipaanikuorrutetun kakun. Aatellen tietenki että eihä se niiin vaikiaa voi olla.

Kipasin kaupasta ainekset ja aloin hommiin.
Kakun täyttämisen jäläkeen alako yks helevetti.
MARSIPAANIN KAULIMINEN.

Se samperin mössö oli yhtä tahamaa joka tarttu kiinni sormiin, kaulimeen ja pöytään.
Ja eikä puhettakkaan että olisin saanu sen johonki kakun päälle :D
Ja kyllä, mie käytin tomusokeria niinkö ohjeistuksessa sanottiin.
Mutta seki paska pöllys joka puolelle ja mulla on keuhkot varmaan täynnä jotain sokeri huttua.

Ensimmäinen kaulimis yritys epäonnistu siis täysin.
Päätin kokkeilla aamulla uuestaan.

Ja kappas, tällä kertaa soli vähän helepompaa ku marsipaani oli ollu jääkaapissa ja oli vähän jähmiämpää.
Ei tarttunu pöytään kiinni eikä kaulimeen.
Tomusokerin käyttöki siis onnistu.

Mutta....

edellispäivän massan tuhlaus sai aikaan sen että marsipaani loppu kesken.
Ei riittäny reunoille ei.

.. olis se ehkä saattanu onnistuakki hyvin jos olis ollu marsipaania lissää....
... harjotus tekkee mestarin.Eikö  se niin menny? Enskerralla ku tehen niin varaan kilon marsipaania niin ei ainakaan lopu kesken.....

Ohje lehtisen nimi oli. Ryhdy itse marsipaani taiteilijaksi. NO EN TAIDA :D

Ehh-eh. kaunis lopputulos.

.... tai sitte vaan tilaan leipomosta sen kakun.

Oli se kuitenki aika pottumainen homma tehä :DDD


p.s. pittää syyä tuo kakku vissii silimät kiinni ku oli se kuiten ihan hyvvää. 

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahah :-D Itekki kokkeilin joskus tehhä, hermohan siinä napsu ja just ku olin asettelemassa kakkusen päälle sitä vanahan mummun naamakurttujen näköstä kassaa, erehty mies käveleen ohi ja tokasi että ha, eipä näytä ihan samalle ko kuvassa. VIRHE. Rutustelin koko taiteenluomuksen isoksi palloksi ja juoksentelin se sokerikeko käjessä ympäri torppaa ukon perässä ja uhosin että tee sitte itte parempi. Ei ennää marsipaania mulle kiitos. :)

Qu kirjoitti...

Tosiaanki virhe tulla viereen arvostelemaan ko muutenki ärsyttää!

Juha oli onneksi töissä niin ei tullu mittään nasevia kommentteja niin säästyttiin paljolta :DDD

Joo kyllä mieki luulen että mie taijan tuon marsipaanin kans värkkäämisen jättää ihan joillekki muille :DD

Maisa kirjoitti...

Ahhahhaa, joskus nauran veet silmissä näille sun postauksille! :D Ehdottomasti parhaita blogeja koko maailmassa! :)

Qu kirjoitti...

hah :D No kiva että minun epäonnistumiset naurattaa! :D

Kiitos! :))

Kiki kirjoitti...

Sokerimassasta on helpompi tehä, mutta en tiijä myyäänkö sitä muuallako tiimareissa...

Qu kirjoitti...

Mitä eroa on sitte marsipaani ja sokerimassalla? Oon mie kyllä normi kaupoissaki nähäny sitä, mutta en oo ikinä sen tarkemmin tutustunu että miten ja mihin sitä voi käyttää :D

Anonyymi kirjoitti...

marsipaani tehdään manteleista ja sokerimassa sokerista : D ja joo tämä blogi on kyllä yks parhaimmista! nauraa rätkätän täällä välillä ääneen kun luen tätä:D ja rakastan tota rovaniemen murretta:D oma velikin asuu siellä ja paljon tuttuja:) vaikutatte ihanalta perheeltä :):)

Kiki kirjoitti...

Sokerimassa on tehty sokerista :D Ja se vaan on jämäkämpää ja paljon helpompi käsitellä. Kokkeile joskus :) Marsipaani on kyl nii veemäistä ku siitä alat jottai tekemään nii vituiks men :D

naley kirjoitti...

Heips!

Oon jonkinaikaa lueskellut jo blogiasi, mutten ole aiemmin saanut aikaseks jättää kommenttia!

Tykkään tavastas kirjottaa ja on kyllä ihania juttusia! :)

Anonyymi kirjoitti...

No marsipaani on mantelista ja sokerimassa sokerista :D Tee sokerimassasta, tuhat ja seittemän kertaa parempaa!

Qu kirjoitti...

No joo kyllä mieki nyt sen verta tajusin että sokerimassa on sokerista tehty :DD Mutta siis sitä lähinnä tarkotin että onko niissä sitte eroja että mihin niitä voi käyttää. :D Pittääpä kokkeilla ko kerkiääpi :))

Ja anonyymille: kiitos! Emmie nyt tiiä onko tämä jotain rovaniemen murretta mitä mie väännän. Taitaa olla ihan jotain ommaa sekasikiö murresotkua :DD

Naley: Kiitos, kiva kun tykkäät :))

Anonyymi kirjoitti...

Jotenki löysin tän sun postuksen kun selailin läpi blogeja ja yritin etsiä ohjeita siitä mikä meni mönkään kun nimenomaan tein aivan samalla tavalla kuin sä! :D Tosin en saanut sitä marsipaania kaulittua yhtään niin paljon kuin sä! Ihan hirveetä ja tahmeeta, tarttu tosiaan joka paikkaan! :D Ajattelin ensi kerralla koittaa sokerimassalla (ostan valmiiksi kaupasta kun on kuulemma haastava tehdä itse). Nyt harmittaa kun toi tollanen sitruunakakky & kreemi onnistu niin pirun hyvin mutta ton marsipaanin takia meni koko juttu piloille! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Blogini löydät osoitteesta http://llifeoflove.blogspot.fi/

Qu kirjoitti...

Joo mulla on vielä sokerimassa testaamatta ku ei oo ollu aikaa leipoa. Täytyi vaan nöyrtyä ja myöntää itsellensä että " ei minusta tule marsipaanitaiteilijaa" :DD